Translatørbureauet Eunike Hansen

”I den moderne kommercielle verden er præcis kommunikation blevet et absolut krav, og selv om de fleste vidensmedarbejdere i dag behersker ét eller flere fremmedsprog ganske godt, er det i sagens natur ikke på samme niveau, som man behersker sit modersmål. Der er derfor et stigende behov for at kunne få frembragt oversættelser af vigtige dokumenter, der fremtræder lige så præcist og skarpt formuleret på et fremmedsprog, som den original, man selv har udarbejdet. Dette kan kun ske ved, at der eksisterer et højt, dokumenteret og dermed certificeret niveau blandt translatører, således at brugerne af disse oversættelsesydelser kan vide sig sikre på at modtage den højeste kvalitet. Fjernes denne certificering, bliver der tale om et kvalitetsmæssigt uigennemskueligt marked, hvor ”brugeren” ikke kan gennemskue, om man får den vare, der er behov for og bliver betalt for.

Yderligere vil de manglende krav til ydelsens dokumenterede kvalitet medføre, at opgaverne vil flytte fra Danmark til områder, hvor omkostningerne er lavere og kvaliteten tilsvarende.

Dette vil reducere kvaliteten i dansk erhvervslivs kommunikation med omverdenen, til skade for samfundet.”


Michael Lemvig|
Juridisk direktør

CGI Danmark A/S | CGI


"Kære Eunike Hansen,

Jeg har i dag underskrevet via det fremsendte link.

Det er med stor undring jeg har modtaget de fremsendte oplysninger – hvad er det næste lægen, tandlægen, el-installatøren.

Selvfølgelig må det være sådan at nogle mennesker modtager en autorisation og dermed har et monopol inden for et erhverv.

Alt andet er et skråplan der ikke bringer noget godt med sig."


Ole Møller Larsen
 Statsaut. revisor  

Beierholm - Gribskovvej 2 - 2100 København Ø | Statsautoriseret Revisionspartnerselskab | CVR-nr. 32 89 54 68


"Jeg synes bestemt at ordningen SKAL bevares!

Vi får problemer med udlandet, hvis vores oversættelser ikke er bekræftet.

Ja, enhver kan oversætte, men der er en kæmpe forskel på en kvalificeret og en ukvalificeret oversættelse!

Hvad får regeringen ud af at afskaffe translatørautorisationen?"


Sandra Moll 
Advokat

Min ekspertise er din